260 снегорина ще чистят столичните улици през зимата.  Това каза кметът

...
260 снегорина ще чистят столичните улици през зимата. 
Това каза кметът
Коментари Харесай

Снегорините в София с Евро 6, 30% повече работници в снегопочистващите фирми заради карантините |

260 снегорина ще чистят столичните улици през зимата. 

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на готовността за работа на почистващите компании през зимния сезон.

„ В новите контракти с компаниите, ангажирани с почистването на града, имаме условие всички камиони да бъдат с мотори Евро 6 “, добави столичният кмет. " Колегите от Столичния инспекторат ревизират наличната техника, наличните соли, както и личния състав, с цел да сме сигурни, че ще има кой да работи през зимата “ – сподели още Фандъкова.

В изискванията на КОВИД-19 Столичната община е поискала от компаниите да разполагат с 30% повече служащи, с цел да се подсигурява почистването на града при положение на служащи в карантина. При прогноза за снеговалеж минимум 2 часа по-рано би трябвало да има ситуирани снегопочистващи машини на 67 точки в града, с цел да могат да реагират бързо. При изобилен снеговалеж краткотрайно ще се затварят сектори от булеварди, с цел да бъдат почистени.

Необходимите финансови средства са планувани в бюджета за тази година. Готова е и план-сметката за идната година, в която финансовите средства за зимно разчистване се резервират. Когато зимата е по-мека, спестените средства се насочват към миене на улиците през лятото. 

Организацията е основана и чакам компаниите да свършат своята работа, а Столичният инспекторат да управлява активността и при нужда да постанова наказания, съобщи Фандъкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР